fbpx

ÁSZF

Általános szerződési feltételek

A szerződés lényeges pontjai az alábbiak szerint határozhatók meg:

  1. Céginformáció
  2. Szolgáltatások ismertetése
  3. Adatkezelési, adatvédelmi tájékoztató
  4. Jogi nyilatkozat

1. Céginformáció

Üzemeltető: Faragó László egyéni vállalkozó
Adószám/EU-adószám: 68598293-1-27/HU68598293
Nyilvántartási szám: 51976103
Statisztikai számjel 68598293-7420-231-07
Adatkezelési nyilvántartási száma: NAIH-133729/2017.
Szerződés nyelve: magyar
Kamara: Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Bejegyzett székhely: 2481 Velence, Fő utca 13.
Telefon: +36 / 30 546 1188
Email cím: info@faragolaszlo.hu
Weboldal: https://faragolaszlo.hu/
Telefonos elérhetőség (“Nyitvatartás”): H-P: 10:00-18:00
A honlap üzemeltetője és tulajdonosa: Faragó László Imre e.v. (info@faragolaszlo.hu)
Informatikai szolgáltató partner: 3 in 1 Hosting Bt. (2310 Szigetszentmiklós, Szivárvány u. 1. fszt. 1., Tel.: +36 21 200 0040)

2. Szolgáltatások ismertetése

      2.1. Böngészés a weboldalon

A faragolaszlo.hu oldalon (továbbiakban weboldal/honlap/oldal) személyazonossága felfedése nélkül megismerkedhet a szolgáltatásokkal, regisztrációs kényszer nélkül tájékozódhat a részletekről.

A faragolaszlo.hu online felületén keresztül az oldal Felhasználói kapcsolati és jelentkezés űrlapokon keresztül kapcsolatba léphetnek Szolgáltatóval (Faragó László Imre e.v.), hogy igénybe vegyék annak szolgáltatásait (jellemzően fényképezés, oktatás, tanácsadás, stb.).

     2.2. Kapcsolatfelvétel

A honlapon fellelhető szolgáltatások igénybevételéhez Önnek kapcsolatba kell lépnie Szolgáltatóval a honlapon megadott elérhetőségek vagy űrlapok valamelyikén keresztül. Amennyiben Szolgáltató a megkeresésre 72 órán belül nem válaszol (munkanapokon), javasolt újból próbálkozni, mert előfordulhat, hogy technikai okokból kifolyólag nem történt válaszadás.

A honlapon feltüntetett összes szolgáltatás ára bruttó ár, a nyújtott szolgáltatásról Szolgáltató a hatályos jogi szabályozásoknak megfelelően átalányadózói, alanyi adómentes számlát bocsát ki (0% ÁFA tartalommal). A szolgáltatások részleteiről a weboldal menüjében találhat további információkat a megfelelő aloldal megnyitásával. A feltüntetett árak csupán irányadók, a valós megbízási díjak az adott megbízás pontos részleteinek ismeretében változhatnak! Pontos árajánlattal kapcsolatban mindig egyeztessen Szolgáltatóval a megadott elérhetőségek valamelyikén! A honlapon feltüntetett árak és csomagok megváltoztatásának jogát Szolgáltató fenntartja!

A weboldal „Kapcsolat” menüpontja alatt lehetősége van üzenetet küldeni Szolgáltatónak. Az itt megadott információk kizárólag a kapcsolattartást szolgálják a felek között. Kapcsolati űrlapon keresztül történő üzenetküldéssel Felhasználó nem ad felhatalmazást Szolgáltatónak arra, hogy számára a megadott elérhetőségeken keresztül hírlevelet vagy promóciós ajánlatot küldjön, kizárólag az ajánlatkéréshez, illetve a későbbi együttműködéshez szükséges információcserét teszi lehetővé. A megadott adatokat Szolgáltató bizalmasan, a mindenkori törvényi előírásoknak megfelelően biztonságos módon kezeli, azokat harmadik félnek át nem adja.

     2.3. Fotózási szolgáltatás

A szolgáltatások pontos részleteiről (pl. helyszín, határidők, árak, fizetési feltételek stb.) mindig egyeztessen Szolgáltatóval! Szolgáltató által Megbízónak küldött egyedi – személyre szóló – árajánlat, vagy írásos visszaigazolás tartalmazza az együttműködés részleteit.

     2.3.1. Megrendelés, szerződés létrejötte

Szolgáltató és Megbízó szóban vagy írásban történő egyeztetés során – igény esetén megbízási szerződésben – határozzák meg a megbízás konkrét részleteit. A szerződés létrejötte Szolgáltató és Megbízó között szóban vagy írásos formában (pl. postai levél, email, sms, Viber stb.) történik. A szerződés létrejöttének nem feltétele kifejezetten papír alapú, vagy e-szerződés formátumú szerződés megkötése.

     2.3.2. Lemondási feltételek

A szolgáltatástól való elállásra Megbízónak a szolgáltatásra kijelölt időpontot megelőző 24 óráig bezárólag díjmentesen van lehetősége (kivéve, ha Megbízó és Szolgáltató közötti együttműködésről szóló szerződés máshogy nem rendelkezik). 24 órán belüli elállás minden esetben fizetési kötelezettséget von maga után, mely az előre egyeztetett szolgáltatás díjának 50%-a, de minimum 20.000 Ft. Fent meghatározott összeget Megbízó számla ellenében, 3 napos fizetési határidővel köteles kiegyenlíteni.

      2.3.3. Portréfotózás menete

 Megbízó felkéri Szolgáltatót, hogy róla fényképeket készítsen, azokat a hatályos jogszabályoknak megfelelően eljárva adathordozóin tárolja, feldolgozza, majd az utómunkán átesett képanyagot elektronikusan (jelszóval védett, korlátozott hozzáférésű felületen) tárolja és elérhetővé tegye. Szolgáltató a fotózás során kizárólag olyan beállítást, helyzetet és szituációt alkalmaz, amelyet Megbízó önszántából vállal, a fényképsorozat valamennyi fényképe Megbízó hozzájárulásával készül el.

A fotózást követően Megbízó által megrendelni kívánt képek kiválasztása történhet a fotózás helyszínén élőszóban, vagy utólag egy elektronikus (zárt) előnézeti galéria segítségével. Mindkét esetben retusálatlan, vízjellel ellátott képek kerülnek kiválasztásra, melyeket Megbízó kizárólag retusált/utómunkán átesett állapotban kap kézhez a számla kiegyenlítését követően. Nyers (retusálatlan) képek semmilyen formában (RAW, JPG, PNG, stb.) nem kerülnek átadásra.

Megbízó a díjat a nyers képek kiválasztásáról szóló visszaigazolás elküldésétől számított 8 napos fizetési határidővel köteles kiegyenlíteni, Szolgáltató 12023101-01724984-00100000 számú bankszámlájára történő átutalással.

Szolgáltató köteles a véglegesített fényképeket Megbízó kiválasztására vonatkozó visszajelzésétől számított legfeljebb 14 napon belül nagy felbontásban, digitális (JPG) formában hozzáférhetővé tenni Megbízott számára. Amennyiben Megbízó ettől eltérő formában (pl. TIFF) szeretné a képeket kézhez kapni, azt köteles a képek kiválasztásával egyidejűleg jelezni Szolgáltató felé. Ennek elmaradása esetén Szolgáltató felárat számíthat fel. Amennyiben Megbízó a képek kiválasztásával késedelembe esik, úgy Szolgáltató teljesítésére nyitva álló határidő 15 munkanapra módosul. A teljesítési határidő kezdőnapja az azt követő nap, amikor Szolgáltató a Megbízó visszajelzését megkapja.

Szolgáltató „jólteljesítési garanciát” vállal az elkészült fényképekre, amely azt jelenti, hogy amennyiben Megbízó a fotózás helyszínén a fényképezést követően mutatott fényképek alapján nem fogadja el Szolgáltató teljesítését, úgy jogosult elállni a szerződéstől, így fizetési kötelezettsége sem áll fenn.

2.3.3.1. Szerzői jog, személyhez fűződő jogok, felhasználási jog

A portréfotók elkészülésekor Szolgáltatónak szerzői joga, Megbízónak személyhez fűződő joga keletkezik.

Felek kifejezetten rögzítik, hogy a „nyers képek” tulajdonjoga és felhasználási joga kizárólag Szolgáltatót illeti.

Szolgáltató kijelenti, hogy az elkészült fényképfelvételeket kizárólag Megbízó beleegyezésével tárolja, publikálja, többszörözi (online vagy offline formában). Megbízó nem jogosult a képeket Szolgáltató beleegyezése nélkül tovább értékesíteni, azok felhasználását harmadik fél számára engedélyezni.

Megbízó kötelezettséget vállal arra, hogy lehetőség szerint a fénykép mellett feltűnteti a mű szerzőjének nevét.

Megbízó tudomásul veszi, hogy nevét és az általa írt értékeléseket (pl. Google-értékelés) Szolgáltató felhasználhatja a szolgáltatás népszerűsítése céljából földrajzi és időkorlát nélkül.

      2.3.4. Termékfotózás menete

Megbízó felkéri Szolgáltatót, hogy az általa kijelölt termékekről fényképeket készítsen, azokat a hatályos jogszabályoknak megfelelően eljárva adathordozóin tárolja, feldolgozza, majd az utómunkán átesett képanyagot elektronikusan (jelszóval védett, korlátozott hozzáférésű felületen) tárolja és elérhetővé tegye.

Megbízó kizárólag retusált/utómunkán átesett állapotban kapja kézhez a fotókat a számla kiegyenlítését követően. Nyers (retusálatlan) képek semmilyen formában (RAW, JPG, PNG, stb.) nem kerülnek átadásra. Szolgáltató köteles az elkészített fényképeket Megbízó számára – fizetés ellenében – legfeljebb az eseményt követő 14 napon belül nagy felbontásban, digitális (JPG) formában hozzáférhetővé tenni. Amennyiben Megbízó ettől eltérő formában (pl. TIFF, PNG stb.) szeretné a képeket kézhez kapni, azt köteles a képek kiválasztásával egyidejűleg jelezni Szolgáltató felé. Ennek elmaradása esetén Szolgáltató felárat számíthat fel.

Szolgáltató „jólteljesítési garanciát” vállal az elkészült fényképekre, amely azt jelenti, hogy amennyiben Megbízó a fotózás helyszínén a fényképezést követően mutatott fényképek alapján nem fogadja el Szolgáltató teljesítését, úgy jogosult elállni a szerződéstől, így fizetési kötelezettsége sem áll fenn.

Az utómunkán átesett képeket Szolgáltató egy jelszóval védett elektronikus online felületre feltölti (kis méretben, vízjellel ellátva), mely segítségével Megbízó megbizonyosodhat az elvégzett munka megfelelőségéről. Amennyiben szükséges, Megbízó egy alkalommal módosítási kérelemmel fordulhat Szolgáltató felé, aki az instrukcióknak megfelelően módosításokat köteles végrehajtani a kifogásolt képeken.

Az előzetes (nyers) képek elfogadásakor Szolgáltató elektronikus vagy papír alapú számlát állít ki, melyet Megbízó készpénzben vagy banki átutalással egyenlíthet ki. Utóbbi forint számla esetben használandó bankszámlaszám: 12023101-01724984-00100000 (Raiffeisen Bank). A számla kiállításának késedelme vagy elmaradása nem minősül a megbízási díjról való lemondásnak.

Amennyiben a fotózás nem Szolgáltató stúdiójában (Faragó László Fotóstúdió) zajlik, úgy az ahhoz megfelelő helyszín biztosítása Megbízó feladata, annak esetleges anyagi vonzatai Megbízót terhelik. A fotózáshoz alkalmas helyszín kritériumai a fotózás témájától függően változhatnak, a követelményekről mindig előzetesen egyeztessen Szolgáltatóval!

Amennyiben a fotózáson modellek, statiszták is részt vesznek, velük a Megbízó közvetlenül szerződik.

     2.3.4.1. Szerzői jog, személyhez fűződő jogok, felhasználási jog

Felek kifejezetten rögzítik, hogy a „nyers képek” tulajdonjoga és felhasználási joga kizárólag Szolgáltatót illeti.

Szolgáltató kijelenti, hogy az elkészült fényképfelvételeket kizárólag Megbízó beleegyezésével tárolja, publikálja, többszörözi (online vagy offline formában). Megbízó nem jogosult a képeket Szolgáltató beleegyezése nélkül tovább értékesíteni, azok felhasználását harmadik fél számára engedélyezni.

Megbízó kötelezettséget vállal arra, hogy lehetőség szerint a fénykép mellett feltűnteti a mű szerzőjének nevét.

Megbízó tudomásul veszi, hogy nevét és az általa írt értékeléseket (pl. Google-értékelés) Szolgáltató felhasználhatja a szolgáltatás népszerűsítése céljából földrajzi és időkorlát nélkül.

     2.3.5. Rendezvényfotózás menete

Megbízó felkéri Szolgáltatót, hogy az általa rendezett eseményen fényképeket készítsen, azokat a hatályos jogszabályoknak megfelelően eljárva adathordozóin tárolja, feldolgozza, majd az utómunkán átesett képanyagot elektronikusan (jelszóval védett, korlátozott hozzáférésű felületen) tárolja és elérhetővé tegye.

Megbízó kizárólag retusált/utómunkán átesett állapotban kapja kézhez a fotókat a számla kiegyenlítését követően. Nyers (retusálatlan) képek semmilyen formában (RAW, JPG, PNG, stb.) nem kerülnek átadásra. Szolgáltató köteles az elkészített fényképeket Megbízó számára – fizetés ellenében – legfeljebb az eseményt követő 14 napon belül nagy felbontásban, digitális (JPG) formában hozzáférhetővé tenni. Amennyiben Megbízó ettől eltérő formában (pl. TIFF) szeretné a képeket kézhez kapni, azt köteles a képek kiválasztásával egyidejűleg jelezni Szolgáltató felé. Ennek elmaradása esetén Szolgáltató felárat számíthat fel.

A teljesített és átadott fotós szolgáltatásról Szolgáltató elektronikus (vagy papír alapú) számlát állít ki, melyet Megbízó készpénzben vagy banki átutalással egyenlíthet ki. Utóbbi forint számla esetben használandó bankszámlaszám: 12023101-01724984-00100000 (Raiffeisen Bank). A számla kiállításának késedelme vagy elmaradása nem minősül a megbízási díjról való lemondásnak.

     2.3.5.1. Szerzői jog, személyhez fűződő jogok, felhasználási jog

Felek kifejezetten rögzítik, hogy a „nyers képek” tulajdonjoga és felhasználási joga kizárólag Szolgáltatót illeti.

Megbízó köteles az általa szervezett rendezvényen minden résztvevőt tájékoztatni arról, hogy az eseményen fényképfelvételek készülnek, melynek ők is résztvevői lehetnek, és amelyek publikálásra kerülhetnek. A résztvevők tájékoztatásának elmaradásából adódó jogviták kizárólag Megbízót terhelik. A résztvevőktől származó – fotózásukhoz szükséges – hozzájárulások beszerzése a Megbízó kizárólagos feladata.

Szolgáltató kijelenti, hogy az elkészült fényképfelvételeket kizárólag Megbízó beleegyezésével tárolja, publikálja, többszörözi (online vagy offline formában). Megbízó nem jogosult a képeket Szolgáltató beleegyezése nélkül tovább értékesíteni, azok felhasználását harmadik fél számára engedélyezni.

Megbízó kötelezettséget vállal arra, hogy lehetőség szerint a fénykép mellett feltűnteti a mű szerzőjének nevét.

Megbízó tudomásul veszi, hogy nevét és az általa írt értékeléseket (pl. Google-értékelés) Szolgáltató felhasználhatja a szolgáltatás népszerűsítése céljából földrajzi és időkorlát nélkül.        

2.3.6. Oktatási szolgáltatás

      2.3.6.1. Oktatáshoz kapcsolódó jelentkezési és értesítési űrlapok

 Szolgáltató által szervezett egyéni vagy csoportos oktatásokra való jelentkezés kizárólag a megadott jelentkezési űrlap kitöltésével, és a részvételi díj előre történő átutalásával lehetséges. A jelentkezési űrlapon megadott adatokat Szolgáltató kizárólag a szolgáltatás során történő kapcsolattartáshoz, valamint a számlázási folyamatok lebonyolításához használja fel.

Az oktatások/rendezvények iránt érdeklődő Felhasználók számára lehetőség van az eseményekkel kapcsolatos értesítések kérésére. A weboldal Felhasználói üzenetben jelezhetik ebbéli szándékukat, mely alapján Szolgáltató értesítést küld új események esetén. Az érdeklődő Felhasználók ezen értesítések igényléséről a jelentkezéstől és az ÁSZF elfogadásától függetlenül nyilatkoznak. Az értesítésekre való feliratkozás önkéntes, Felhasználó bármikor nyilatkozhat az értesítésekről való leiratkozásról (emailben, SMS-ben vagy telefonon).

      2.3.6.2. Oktatási szolgáltatás igénybevétele

Oktatások esetén fizetésre/foglalásra kizárólag banki előreutalással van mód. Az előzetes jelentkezési szándékáról nyilatkozó Felhasználó (továbbiakban Jelentkező) a weboldalon található, a mindenkori oktatásokhoz kapcsolódó jelentkezési űrlapok kitöltésével jelzi részvételi szándékát Szolgáltató felé. Az űrlapon Jelentkező a következő adatokat adja meg: név, email cím, telefonszám, számlázási név/cégnév, számlázási cím, adószám, választott oktatás típus és annak időpontja, egyéb megjegyzés. Jelentkező csak az ÁSZF és az adatkezelési nyilatkozat elfogadásával veheti igénybe a szolgáltatást. Szolgáltató a jelentkezés beérkezését követően a szabad helyek függvényében díjbekérőt állít ki Jelentkező számára. Amennyiben a helyek elfogytak az adott időpontra, úgy Szolgáltató köteles ezt Jelentkezők felé még a díjbekérő kiállítása előtt jelezni. Jelentkező a részvételi díj díjbekérő alapján történő előreutalásával véglegesíti jelentkezését. Jelentkező így kizárólag a részvételi díj Szolgáltató számlájára történő megérkezését követően vehet részt az adott oktatáson. A részvételi díj beérkezését követően Szolgáltató elektronikus (vagy papír alapú) alanyi adómentes számlát állít ki Jelentkező által megadott adatok alapján. A számla kiállításának késedelme vagy elmaradása nem minősül Szolgáltató díjról való lemondásának.

A részvételi díjat fizetett Jelentkező (továbbiakban Résztvevő) tudomásul veszi, hogy az oktatás során jelenléti íven nyilatkozik az oktatáson való megjelenéséről, továbbá email címe önkéntes megadásával engedélyezheti Szolgáltatónak az oktatáshoz kapcsolódó zárt Facebook csoportba való meghívását. Résztvevő elfogadja, hogy az oktatási anyagok bizonyos részeit kizárólag a csoporthoz való csatlakozásával éri el. Résztvevő tudomásul veszi, hogy az oktatáshoz kapcsolódó Skype vagy telefonos konzultáció csak Skype-felhasználónevének vagy telefonszámának előzetes megadásával vehető igénybe.

Szolgáltató nem kötelezi Résztvevőt az általa üzemeltetett Facebook-csoportba való belépésre. A Résztvevő bármikor szabadon dönthet a csoporthoz való csatlakozásáról vagy a csoportból való önkéntes távozásáról. Ugyanezen önkéntesség vonatkozik a Skype-konzultáció igénybevételére. Szolgáltatónak kizárólagos joga van a Facebook csoportba való belépést korlátozni, indokolt esetben a közösségi- és csoportérdeket és/vagy üzleti érdeket sértő csoporttag tagságát korlátozni, felfüggeszteni vagy megszüntetni. Résztvevő tudomásul veszi, hogy a csoportból való indokolt kizárása esetén kártérítési követelése nem keletkezik.

Az oktatások során álló- és mozgókép, valamint hangfelvétel készítése kizárólag Szolgáltató előzetes, írásos beleegyezésével lehetséges. Az oktatási anyagok egészét szerzői jog védi, azok Szolgáltató kizárólagos tulajdonát képezik (úgy, mint: papír alapú vagy elektronikus tananyagok, kiadványok, oktatóvideók, hanganyagok). Másolásuk, sokszorosításuk, jogosulatlan harmadik féllel történő megosztásuk tilos.

Résztvevő tudomásul veszi, hogy a szolgáltatás esetleges megszűnésével a már megvásárolt hozzáféréseket (jellemzően tananyagokat) többé nem érik el, és ezért Szolgáltató semmilyen felelősséggel és kártérítéssel nem tartozik Résztvevő felé.

Résztvevő tudomásul veszi, hogy nevét és az általa írt értékeléseket Szolgáltató felhasználhatja a szolgáltatás népszerűsítése céljából földrajzi és időkorlát nélkül.

Szolgáltató Résztvevő által kifizetett oktatási anyagokat módosíthatja. A módosításokról Szolgáltató Résztvevőt nem köteles értesíteni. Résztvevő kártérítésre a módosítások során végzett változtatásokból kifolyólag nem jogosult.

Jogos kártérítési követelés esetén Szolgáltató kártérítési felelőssége legfeljebb a szolgáltatás díjának mértékéig terjed.

Szolgáltató felhívja Résztvevő figyelmét, hogy a sikeres díjbefizetést (jelentkezést) követően a részvételi díj visszatérítésre nincsen mód. Résztvevő azonban az oktatást megelőző napig bezárólag átruházhatja másra a megvásárolt oktatáson való részvételi jogát.

Az oktatás Résztvevője tudomásul veszi, hogy Szolgáltató által átadott névre szóló emléklap nem minősül hivatalos képzési igazolásnak.

Résztvevő tudomásul veszi, hogy az oktatáson saját felelősségre vesz részt, Szolgáltató nem felel az oktatás ideje alatt Résztvevő által okozott tárgyi és személyi sérülésekért. Résztvevő Szolgáltatónak, valamint harmadik fél számára okozott anyagi kárért mag felel.

Egyik fél sem felel a szerződésben foglalt kötelezettség teljesítéséért azon esetekben, amikor a felek érdekkörén kívül eső elháríthatatlan esemény merül fel (vis maior). Ilyen körülménynek tekintendő például: természeti katasztrófa, járvány, tűz, áradás, hatóság rendelkezése, szükségállapot, lázadás, polgárháború, háború, sztrájk vagy hasonló munkabeszüntetés, szervertámadás, hacker támadások, jogosulatlan hozzáférések stb.

2.4. Panaszkezelés

Szolgáltató szolgáltatásai terén etikusan, törvényesen, az Ön érdekeit szem előtt tartva jár el. Bárminemű panasz esetén forduljon Szolgáltatóhoz bizalommal! Az erre alkalmas elérhetőségeket megtalálja a „Kapcsolat” menüpont alatt. Szükség esetén észrevételeit az illetékes békéltető testületnek is jelezheti: Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, 8000 Székesfehérvár, Hosszú séta tér 4-6., fmkik@fmkik.hu.

3. Adatkezelési, adatvédelmi tájékoztató

Szolgáltató (Faragó László Imre ev., székhely: 2481 Velence Fő utca 13., adószám: 68598293-1-27) elkötelezett a személyes adatok védelmének biztosítása iránt, mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen tájékoztatás tartalmát, továbbá kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen tájékoztatóban és a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak.

Szolgáltató adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos hazai és európai uniós jogszabályokkal.

3.1. Adatkezelő

– Az Ön adataival kapcsolatos adatkezelést Faragó László Imre e.v. végzi

– Név: Faragó László Imre e.v.

– Székhely: 2481 Velence, Fő utca 13.

– Nyilvántartási szám: 51976103 (Gárdony Város Körzet, Központi Jegyző, Okmány Iroda,
2483 Gárdony Szabadság út 20-22.)

– Adószám/közösségi adószám: 68598293-1-27/HU68598293

– Telefonszám: +36 30 546 1188

– Email cím: info@faragolaszlo.hu

3.2. Adatvédelemhez kapcsolódó fogalmak

– Érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy;

– Személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret –, valamint az abból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;

– Hozzájárulás: az érintett kívánságának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez;

– Tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;

– Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;

– Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS minta, íriszkép) rögzítése;

– Adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;

– Nyilvánosságra hozatal: az adatot bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;

– Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;

– Adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;

– Adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;

– Adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;

– Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve, hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;

– Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is – az adatok feldolgozását végzi;

– Adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége;

– Harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;

– EGT-állam: az Európai Unió tagállama és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más állam, továbbá az az állam, amelynek állampolgára az Európai Unió és tagállamai, valamint az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban nem részes állam között létrejött nemzetközi szerződés alapján az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam állampolgárával azonos jogállást élvez;

– Harmadik ország: minden olyan állam, amely nem EGT-állam;

– Adatvédelmi incidens: személyes adat jogellenes kezelése vagy feldolgozása, így különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés.

3.3. Kezelt adatok köre, adatkezelés célja, jogcíme, időtartama

A Faragó László Imre e.v. (továbbiakban Szolgáltató) részére történő minden adatszolgáltatás önkéntesen történik. Szolgáltató kizárólag az üzleti kapcsolat fenntartása érdekében és ahhoz szükséges mértékben kér adatszolgáltatást, ezen adatszolgáltatás pedig csak kivételes esetben irányul személyes adatnak minősülő adatra. Az üzleti kapcsolattartást lehetővé tevő adatszolgáltatáson kívüli adatszolgáltatás teljesen önkéntes és a rendelkezésre bocsátása a személyes adat tulajdonosának felelőssége. Szolgáltató minden tőle telhetőt megtesz a tudomására jutott személyes adatok biztonsága érdekében, védi azokat a jogosulatlan hozzáférésektől, a nyilvánosságra hozataltól, törléstől vagy megsemmisüléstől. Szolgáltató nem ad tájékoztatást a tudomására jutott személyes adatokról harmadik személyek részére, kivételt képeznek ez alól a jogszabályon alapuló hivatalos megkeresések. Az “Adatkezelési tájékoztató” egyes verziói közül mindenkor a holnapon megjelenített változat tekintendő hatályosnak. Amennyiben az egyes szolgáltatások igénybevételéhez megjelölt személyes adatokat nem adja meg, azokat nem tudja igénybe venni.

3.3.1. Vásárlói adatok

A kezelt adatok köre: név, cím/székhely, adószám, e-mail cím, telefonszám, szolgáltatás teljesítésének és kifizetésének időpontja, szolgáltatás megnevezése, mennyisége, ára. Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása (Info tv. 5. § (1) bekezdés a) pontja), szerződésen alapuló adatkezelés (Info tv. 6. § (4) bekezdés, valamint a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése.

Az adatkezelés célja: szolgáltatás igénybevétele a honlapon vagy azon kívül, számla kiállítása, a vásárlók nyilvántartása, egymástól való megkülönböztetése, a megbízások teljesítése, a vásárlás és fizetés dokumentálása, számviteli kötelezettség teljesítése, vásárlói kapcsolattartás, a vásárlói szokások elemzése.

Az adatkezelés időtartama: A vásárló adatait a hozzájárulásának visszavonásáig kezeljük. A számlát Faragó László e.v. a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése szerinti 8 évig őrzi. Az egyes kapcsolattartási csatornák esetén, azzal összefüggésben a hozzájárulás visszavonásáig történik a kapcsolattartásra megadott adatok kezelése.

Az adatszolgáltatás módja: önkéntes.

3.3.2. Beszállítói adatok

A kezelt adatok köre: név, cím, adószám, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés jogalapja: szerződésen alapuló adatkezelés (Info tv. 6. § (4) bekezdés).

Az adatkezelés célja: a szállítókkal történő kapcsolattartás.

Az adatkezelés időtartama: Faragó László e.v. a szállítóval fennálló üzleti kapcsolat lezárását követő 5 évig tárolja.

3.3.3. Panaszkezelés (e-mailben, levélben, telefonon)

A kezelt adatok köre: név, cím, e-mail cím, telefonszám, adószám, szolgáltatás megnevezése és annak adatai, számla adatai (vásárlás ideje, helye, szolgáltatás ára), szolgáltatásról készült fotó (ha szükséges), a panasz részletezése.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása (Info tv. 5. § (1) bekezdés a) pontja), a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése, végfogyasztó által tett panasz esetén a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdés.

Az adatkezelés célja: az érintett által tett panasz teljes körű kivizsgálása.

Az adatkezelés időtartama:

– számla esetében a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 év,

– írásbeli panasz esetén a panasz felvételétől számított 5 év,

– szóbeli panasz esetén felvett jegyzőkönyv felvétel napjától számított 5 év.

3.4. A weboldal használata

A kezelt adatok köre: dátum, a honlap használatának időpontja, Felhasználó eszközének és böngészőjének adatai, Felhasználó számítógépének IP címe, földrajzi elhelyezkedése.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása (Info tv. 5. § (1) bekezdés a) pontja).

Az adatkezelés célja: a honlap Felhasználói adatainak figyelemmel kísérése, a honlap működésének biztosítása, visszaélések megakadályozása.

Az adatkezelés időtartama: honlap Felhasználói esetében egy év.

Adatfeldolgozó: az oldal üzemben tartója a 3 in 1 Hosting Bt. (2310 Szigetszentmiklós, Szivárvány u. 1. fszt. 1., Tel.: +36 21 200 0040)

Az adatszolgáltatás módja: önkéntes.

3.5. A weboldal cookie kezelése

A kezelt adatok köre: dátum, honlapra belépés időpontja

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása (Info tv. 5. § (1) bekezdés a) pontja)

Az adatkezelés célja: a honlapon sütik (cookies) kerültek elhelyezésre, ha visszaküld egy sütit, a kiszolgálónak lehetősége van összekapcsolni az aktuális kérést a korábbiakkal. Ezekből Felhasználói adatokra és anonim statisztikák készítésére nyílik lehetőség.

Az alábbi cookie-k használhatók az oldalon:

– funkcionális cookie: ez a süti segít a kívánt tartalom betöltésében,
– feltétlenül szükséges cookie: ezek a cookie-k feltétlenül szükségesek az oldal működéséhez és fő funkcióihoz,
– performance cookie: ezzel a sütivel időt takaríthat meg, mivel növeli az oldal betöltési sebességét,
– harmadik fél cookie-k: a felhasználói élmény javítása érdekében harmadik fél által kezelt eszközök alkalmazása zajlik, úgy, mint Facebook, Youtube és egyéb plug-inek. Ezekkel a plug-inekkel van lehetősége például tartalmat megosztani a közösségi hálón vagy extra anyagokat megtekinteni a szolgáltatásainkról.
– jelszóval védett munkamenethez használt cookie
– vásárláshoz szükséges cookie
– biztonsági cookie

Mivel a www.faragolaszlo.hu nem tudja a harmadik fél által elhelyezett cookie-kat sem blokkolni, sem befolyásolni, az adott szolgáltatás honlapján kaphat bővebb felvilágosítást az adott cookie-ról.

Az adatkezelés időtartama: a munkamenet lezárultáig (a honlap elhagyásával megszűnik), de amennyiben Felhasználó kéri legkésőbb 72 óráig, illetve Felhasználó jogosult a cookie letiltására, törlésére is.

Adatfeldolgozó: az oldal üzemben tartója a 3 in 1 Hosting Bt. (2310 Szigetszentmiklós, Szivárvány u. 1. fszt. 1., Tel.: +36 21 200 0040).

Az adatszolgáltatás módja: önkéntes.

A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: az Érintett bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak és melyeket Szolgáltató rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer az Érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal – törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolhatók. Az adatokhoz kizárólag Szolgáltató fér hozzá.

Külső szerverek segítik a honlap látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását (Google Analytics). A mérési adatok kezeléséről az adatkezelők tudnak részletes felvilágosítást nyújtani az Érintett részére. Elérhetőségük: www.google.com/analytics

Amennyiben az Érintett nem szeretné, hogy a Google Analytics a fenti adatokat az ismertetett módon és céllal mérje, telepítse böngészőjébe az ezt blokkoló kiegészítőt.

A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció tájékoztatást nyújt arra vonatkozóan, hogy a böngészőben:

– hogyan lehet letiltani a cookie-kat,
– hogyan fogadjon el új cookie-kat, vagy
– hogyan adjon utasítást böngészőjének arra, hogy új cookie-t állítson be, vagy
– hogyan kapcsoljon ki egyéb cookie-kat.

3.6. Adatfeldolgozók adatai

Név: 3 in 1 Hosting Bt.
Székhely: 2310 Szigetszentmiklós, Szivárvány u. 1. fszt. 1., Tel.: +36 21 200 0040
Adatfeldolgozási feladat: a www.faragolaszlo.hu oldal tárhely szolgáltatója.

Név: SZIX-Szaldó Kft.
Székhely: 1114 Budapest, Mészöly utca 4. alagsor 1.
Gárdonyi iroda: Hogenádler Andrea, 2483 Gárdony, Csók István tér 5., tel.: +36 20 922 6725
Adatfeldolgozási feladat: könyvelés.

Név: KBOSS.hu Kft. (www.szamlazz.hu)
Székhely: 1031 Budapest, Záhony utca 7., tel.: +36 30 354 4789
Aatfeldolgozási feladat: elektronikus számlázó rendszer üzemeltetője.

Név: Raiffeisen Bank Zrt.
Székhely: 1054 Budapest, Akadémia u. 6., cégjegyzékszám: 01-10-041042; Fővárosi Törvényszék Cégbírósága, mint cégbíróság, adószám: 10198014-4-44
Adatfeldolgozási feladat: átutalásos fizetés esetén a tranzakcióhoz szükséges adatok.

3.7. Jogorvoslati lehetőségek

Bármikor kapcsolatba léphet Szolgáltatóval a fentiekben említett kapcsolattartási módokon az alábbi jogai gyakorlása érdekében:

– joga van az adatkezelésre vonatkozó információkról, valamint a feldolgozott adatokról másolatot kérni (hozzáférési jog GDPR 15. cikk, Info tv. 15. §),
– joga van a pontatlan adatok helyesbítését vagy befejezetlen adatok kijavítását kérni, (helyesbítéshez jog GDPR 16. cikk, Info tv. 17. §)
– joga van személyes adatainak törlését kérni, továbbá joga van ahhoz, hogy ha a személyes adatai nyilvánosságra kerültek, törlés iránti kérelmét más adatkezelők részére is továbbítsák (törléshez való jog GDPR 17. cikk, Info tv. 17. § (2) bek.),
– joga van kérni az adatkezelés korlátozását (adatkezelés korlátozásához való jog GDPR 18. cikk, Info tv.),
– joga van az Önre vonatkozó személyes adatokat strukturált, általánosan használt és gépileg olvasható formában megszerezni, valamint ezen adatok átadását kérni egy másik adatkezelő részére (adathordozhatósághoz való jog GDPR 20. cikk),
– joga van az adatkezelés ellen tiltakozni (tiltakozáshoz való jog GDPR 21. cikk, Info tv. 21. §),
– joga van a hozzájárulásán alapuló adatkezelésnél a hozzájárulásának bármikori visszavonására. A hozzájárulás visszavonása az azt megelőző időszak adatkezelésének jogszerűségét nem befolyásolja. (hozzájárulás visszavonásához való jog, GDPR 7. cikk (3) bek.).
– joga van a felügyeleti hatóságnál panaszt benyújtani, ha úgy ítéli meg, hogy az adatkezelés valamely jogszabállyal ellentétes. (felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog GDPR 77. cikk)

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését vagy zárolását az adatfelvételénél jelzett módon, illetve Szolgáltató elérhetőségein.

a.) tájékoztatás:

Az érintett kérelmére Szolgáltató tájékoztatást ad a kezelt adatok köréről, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről és az arra megtett intézkedésekről, továbbá adattovábbítás esetén annak jogalapjáról és címzettjéről. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül közérthető formában – az érintett erre irányuló kérelmére írásban – adja meg a tájékoztatást. E tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozó tájékoztatási kérelmet az adatkezelőhöz még nem nyújtott be.

 b.) helyesbítés:

Az érintett kérheti személyes adatai helyesbítését, ha az a valóságnak nem felel meg és a valóságnak megfelelő személyes adat az adatkezelőnél rendelkezésre áll.

 c.) adatok zárolása:

Az érintett kérelmére, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit Szolgáltató zárolja a kérelmező személyes adatait. A zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

d.) adat törlése:

Szolgáltató a személyes adatot törli, ha:

– kezelése jogellenes,
– az érintett kéri,
– a kezelt adat hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható – feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki,
– az adatkezelés célja megszűnt, vagy
– az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt,
– azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte.

A személyes adatok törlésére, zárolására, helyesbítésére 25 nap áll az adatkezelő rendelkezésére. Amennyiben az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti igényét nem teljesíti, 25 napon belül írásban közli az elutasítás indokait.

e.) Tiltakozás személyes adat kezelése ellen:

Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha

1.) a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;

2.) a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;

3.) törvényben meghatározott egyéb esetben.

Szolgáltató a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha az adatkezelő az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Amennyiben az adatkezelő a kérelemre nem válaszol, illetve az érintett az adatkezelőnek a meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen – annak közlésétől (vagy a határidő elmulasztásától) számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat.

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik (Budapest Környéki Törvényszék elérhetősége: 1146 Budapest, Hungária krt. 179-187. 1590 Budapest, Pf. 225/3). Az érintett választása szerint a per az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

Ha az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak kárt okoz, köteles azt megtéríteni. Ha az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével az érintett személyiségi jogát megsérti, az érintett az adatkezelőtől sérelemdíjat követelhet. Az érintettel szemben az adatkezelő felel az adatfeldolgozó által okozott kárért is. Az adatkezelő mentesül a felelősség alól, ha a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Adatkezelő nem téríti meg a kárt annyiban, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: 06.1.391.1400
Fax: 06.1.391.1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Honlap: http://www.naih.hu

Az honlap üzemeltetőjének (Faragó László Imre e.v.) adatvédelmi nyilvántartási száma:
NAIH-133729/2017.

  1. Jogi nyilatkozat

A faragolaszlo.hu tulajdonosa (Szolgáltató) tájékoztatja Önt, hogy weboldalának böngészése egyúttal az alábbi feltételek elfogadását is jelenti:

A faragolaszlo.hu weboldal, illetve annak teljes tartalma vagy bármely része szerzői jogvédelem alá esik. Az ehhez fűződő jogok gyakorlására kizárólag Szolgáltató jogosult.

Szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos a weboldal tartalmának egészét vagy részeit bármilyen formában felhasználni, reprodukálni, átruházni, terjeszteni, átdolgozni, vagy tárolni. Szolgáltató azonban beleegyezik abba, hogy – saját, személyes használatra a szabad felhasználás körében – Ön ezen oldalak tartalmát vagy kivonatait számítógépén tárolja.

A faragolaszlo.hu weboldal tartalma az eredetileg megfogalmazottak szerint, változtatás nélkül értendő. Előfordulhat, hogy a weboldalon Szolgáltató akaratától és ráhatásától független változtatás történik, ezért – ha jogszabály másként nem rendelkezik – Szolgáltató semmilyen természetű felelősséget nem vállal az Ön előtt megjelenő weboldal pontosságára, megbízhatóságára, aktualitására vagy tartalmára vonatkozóan, a honlapon elérhető információk, dokumentációk vagy más írott anyagok tekintetében.

Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy weboldalait Felhasználó előzetes tájékoztatása nélkül bármikor módosítsa vagy átdolgozza, illetve elérhetőségüket korlátozza vagy megszüntesse. Szolgáltató nem garantálja, hogy a weboldalakhoz való hozzáférés folyamatos vagy hibamentes. A honlap, illetve az ott elérhető információk, dokumentációk vagy más írott anyagok hozzáféréséből, illetve azok közvetett vagy közvetlen felhasználásából, a honlap használatra alkalmatlan állapotából, vagy a nem megfelelő működésből, hiányosságból, esetleges üzemzavarból, vagy félreérhetőségből eredő károkért és/vagy veszteségért való felelősséget Szolgáltató kifejezetten kizárja.

Szolgáltató nem vállal felelősséget olyan, harmadik fél által létrehozott, továbbított, tárolt, hozzáférhetővé tett, vagy publikált tartalmakért, melyekhez a faragolaszlo.hu weboldal kapcsolódik, vagy amelyekre hivatkozik.

A faragolaszlo.hu weboldal használata nem jog, csupán lehetőség. Szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy az oldalról Felhasználót, illetve tartalmat előzetes bejelentés nélkül töröljön.

A faragolaszlo.hu egyes weboldalai a jelen előírásoktól a hatályos jogszabályokkal összhangban eltérő rendelkezéseket is előírhatnak, így a mindenkor aktuális előírások, illetve felhasználási feltételek megismerése és elfogadása feltételét képezi az egyes szolgáltatások igénybevételének, használatának.

A weboldal adatainak feltöltésekor keletkező adminisztrációs hibákért Szolgáltató szíves elnézését kéri, egyúttal jelzi, hogy a weboldalon szereplő árak, leírások, valamint fotók tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi értelemben vett ajánlattételnek a megbízás/vásárlás írásbeli visszaigazolásáig, a megbízási szerződés megkötéséig.

Bárminemű jogvita esetén a Székesfehérvári Járásbírósághoz van lehetőség fordulni (Cím: 8000 Székesfehérvár, Dózsa György út 1., email: birosag@szfvar.birosag.hu).

Az általános szerződési feltételek visszavonásukig érvényesek.

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

A faragolaszlo.hu oldalainak böngészésével, továbbá adatainak űrlapon keresztül történő elküldésével és rögzítésével elfogadja a www.faragolaszlo.hu általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

2023.06.05.

ÁSZF letöltése .pdf formátumban

A honlap további használatához a cookie-k használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás