fbpx

Kapcsolat

Üzenet írásához vagy egyedi ajánlatkéréshez kérlek töltsd ki az alábbi űrlapot!






Elfogadom az ÁSZF-et és az adatkezelési nyilatkozatot.

ELÉRHETŐSÉG

Faragó László (Laci)
fotográfus, közgazdász

Telefon: +36 / 30 546 1188
Email: info@faragolaszlo.hu
Web: faragolaszlo.hu

Facebook: @faragolaszlo.fenykepesz
Instagram: @faragolaszlo.fenykepesz

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

A szerződés lényeges pontjai az alábbiak szerint határozhatók meg:

  1. Céginformáció
  2. Szolgáltatások ismertetése
  3. Adatkezelési, adatvédelmi tájékoztató
  4. Jogi nyilatkozat

1. Céginformáció

Üzemeltető: Faragó László egyéni vállalkozó
Adószám: 68598293-1-27
Nyilvántartási szám: 51976103 (Gárdony Város Körzet, Központi Jegyző, Okmány Iroda,
2483 Gárdony Szabadság út 20-22.)
Statisztikai számjel 68598293-7420-231-07
Adatkezelési nyilvántartási száma: NAIH-133729/2017.
Szerződés nyelve: magyar
Kamara Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Székhely 2484 Gárdony, Kazinczy utca 8.
Telefon: +36 / 30 546 1188
Email cím: info@faragolaszlo.hu
Weboldal https://faragolaszlo.hu/
Telefonos elérhetőség (“Nyitvatartás” H-P: 10:00-18:00
A honlap üzemeltetője és tulajdonosa: Faragó László Imre e.v. (info@faragolaszlo.hu)
Informatikai szolgáltató partner: 3 in 1 Hosting Bt. (2310 Szigetszentmiklós, Szivárvány u. 1. fszt. 1., Tel.: +36 21 200 0040)

2. Szolgáltatások ismertetése

2.1. Böngészés a weboldalon

A faragolaszlo.hu oldalon (továbbiakban weboldal/honlap/oldal) tetszés szerint barangolhat, személyazonossága felfedése nélkül is megismerkedhet a szolgáltatásokkal, regisztrációs kényszer nélkül tájékozódhat a részletekről.

A faragolaszlo.hu egy olyan online felület, melyen keresztül az oldal Felhasználói kapcsolati és jelentkezés űrlapokon keresztül kapcsolatba léphetnek a Szolgáltatóval (Faragó László Imre e.v.), hogy igénybe vegyék annak szolgáltatásait (jellemzően üzleti fényképezés, fotós oktatás, stb.).

2.2. Szolgáltatások igénybevétele

A honlapon feltüntetett összes szolgáltatás ára bruttó ár, a nyújtott szolgáltatásról a Szolgáltató a hatályos jogi szabályozásoknak megfelelően alanyi adómentes számlát bocsát ki. A szolgáltatások részleteiről a weboldal menüjében találhat további információkat a megfelelő aloldal megnyitásával. A feltüntetett árak fotózások esetben csupán irányadók, a valós megbízási díjak az adott megbízás részleteinek ismeretében változhatnak! Pontos árajánlattal kapcsolatban mindig egyeztessen a Szolgáltatóval a megadott elérhetőségek valamelyikén. A honlapon feltüntetett árak megváltoztatásának jogát a Szolgáltató fenntartja!

Bármilyen – a honlapon fellelhető – szolgáltatás igénybevételéhez Önnek kapcsolatba kell lépnie a Szolgáltatóval a honlapon megadott elérhetőségek vagy űrlapok valamelyikén. Amennyiben a Szolgáltató a megkeresésre 72 órán belül nem válaszol (munkanapokon), javasolt újból próbálkozni, mert előfordulhat, hogy technikai okokból kifolyólag nem történt válaszadás.

2.2.1. Fotós szolgáltatás

2.2.1.1. Kapcsolati űrlap

A weboldal „Kapcsolat” menüpontja alatt lehetősége van üzenetet küldeni a Szolgáltatónak. Az itt megadott információk kizárólag a kapcsolattartást szolgálják a két fél között. Kapcsolati űrlapon keresztül történő üzenetküldéssel a Felhasználó nem ad felhatalmazást a Szolgáltatónak arra, hogy számára a megadott email címre hírlevelet vagy promóciós ajánlatot küldjön, kizárólag az ajánlatkéréshez kötődő információcserét teszi lehetővé. A megadott adatokat a Szolgáltató bizalmasan, a mindenkori törvényi előírásoknak megfelelően biztonságos módon kezeli.

2.2.1.2. Fotós szolgáltatás igénybevétele

A megbízás pontos részleteiről (helyszín, határidők, árak, fizetési feltételek stb.) mindig egyeztessen a Szolgáltatóval!

A Szolgáltató és a Megbízó között a közösen, szóban vagy írásban megkötött szerződés határozza meg a megbízás konkrét részleteit.

A megbízás keretein belül elkészült anyagot a Szolgáltató a Megbízó rendelkezésére bocsátja kis méretben, vízjellel ellátva. Ha a Megbízó elfogadja a teljesítést, a Szolgáltató által kiállított számla kiegyenlítését követően kézhez kapja a nagy felbontású, vízjel nélküli anyagot. Ettől a metódustól a Szolgáltató saját belátása szerint – a Megbízó érdekeit előtérbe helyezve – eltérhet (pl. az átadás gyorsítása érdekében).

A teljesített és átadott fotós szolgáltatásról a Szolgáltató elektronikus (vagy papír alapú) számlát állít ki, melyet a Megbízó készpénzben vagy banki átutalással egyenlíthet ki. Utóbbi esetben használandó bankszámlaszám: 11736082-22481748-00000000 (OTP Bank). A számla kiállításának késedelme vagy elmaradása nem minősül a megbízási díjról való lemondásnak.

2.2.2. Oktatási szolgáltatás

2.2.2.1. Oktatáshoz kapcsolódó jelentkezési és értesítési űrlapok

A Szolgáltató által szervezett oktatásokra való jelentkezés kizárólag a megadott jelentkezési űrlap kitöltésével, és a részvételi díj előreutalásával lehetséges. A jelentkezési űrlapon megadott adatokat a Szolgáltató kizárólag a szolgáltatás nyújtásához, valamint a számlázási folyamatok lebonyolításához használja fel.

Az oktatások/rendezvények iránt érdeklődő Felhasználók számára lehetőség van értesítés kérésére az újabb tanfolyamok, és rendezvények meghirdetéséről. A weboldal Felhasználói feliratkozhatnak egy külön címlistára, melyre a Szolgáltató értesítést küld új események esetén. Az érdeklődő Felhasználók ezen értesítések igényléséről a jelentkezéstől és az ÁSZF elfogadásától függetlenül nyilatkoznak. Az értesítésekre való feliratkozás önkéntes, a Felhasználók bármikor nyilatkozhatnak az értesítésekről való leiratkozásról (emailben, sms-ben vagy telefonon).

2.2.2.2. Oktatási szolgáltatás igénybevétele

Oktatások esetén kizárólag előre történő banki átutalásra van mód, az összeg megadott bankszámlaszámra történő elutalásával! Az előzetes jelentkezési szándékukról nyilatkozó Felhasználók (továbbiakban Jelentkezők) a weboldalon található, az adott oktatáshoz kapcsolódó jelentkezési űrlap kitöltésével jelzik részvételi szándékukat a Szolgáltató felé. Az űrlapon a jelentkezők a következő adatokat adják meg: név, email cím, telefonszám, számlázási név/cégnév, számlázási cím, adószám, választott oktatási időpont, egyéb megjegyzés. A Jelentkező csak az ÁSZF és az adatkezelési nyilatkozat elfogadásával veheti igénybe a szolgáltatást. A Szolgáltató a jelentkezés beérkezését követően a szabad helyek függvényében díjbekérőt állít ki a Jelentkező számára. Amennyiben a helyek elfogytak az adott időpontra, úgy a Szolgáltató köteles ezt a Jelentkezők felé még a díjbekérő kiállítása előtt jelezni. A Jelentkező a részvételi díj díjbekérő alapján történő előreutalásával véglegesíti jelentkezését. A Jelentkező így kizárólag a részvételi díj Szolgáltató számlájára történő megérkezését követően vehet részt az adott oktatáson. A részvételi díj beérkezését követően a Szolgáltató elektronikus (vagy papír alapú) alanyi adómentes számlát állít ki a Jelentkező által megadott adatok alapján. A számla kiállításának késedelme vagy elmaradása nem minősül a Szolgáltató díjról való lemondásának.

A részévteli díjat kifizetett Jelentkező (továbbiakban Résztvevő) tudomásul veszi, hogy az oktatás során jelenléti íven nyilatkozik az oktatáson való megjelenéséről, továbbá email címe önkéntes megadásával engedélyezheti a Szolgáltatónak a Facebook csoportba való meghívását. A Résztvevő elfogadja, hogy az oktatási anyagok bizonyos részeit kizárólag a csoporthoz való csatlakozásával éri el.

A Szolgáltató nem kötelezi a Résztvevőt az általa üzemeltetett Facebook-csoportba való belépésre. A Résztvevő bármikor szabadon dönthet a csoporthoz való csatlakozásáról vagy a csoportból való önkéntes távozásáról. A Szolgáltatónak kizárólagos joga van a Facebook csoportba való belépést korlátozni, indokolt esetben a közösségi- és csoportérdeket és/vagy üzleti érdeket sértő csoporttag tagságát korlátozni, felfüggeszteni vagy megszüntetni. A Résztvevő tudomásul veszi, hogy a csoportból való kizárása esetén kártérítési követelése nem keletkezik.

Az oktatások során álló- és mozgókép, valamint hangfelvétel készítése kizárólag a Szolgáltató előzetes, írásos beleegyezésével lehetséges. Az oktatási anyagok egészét szerzői jog védi, azok a Szolgáltató kizárólagos tulajdonát képezik (úgy mint: papír alapú vagy elektronikus tananyagok, kiadványok, oktatóvideók, hanganyagok). Másolásuk, sokszorosításuk, jogosulatlan harmadik féllel történő megosztásuk tilos.

A Résztvevők tudomásul veszik, hogy a Szolgáltatás esetleges megszűnésével a már megvásárolt hozzáféréseket (jellemzően tananyagokat) többé nem érik el és ezért a Szolgáltató semmilyen felelősséggel és kártérítéssel nem tartozik a Résztvevők felé.

A Résztvevők tudomásul veszik, hogy nevüket és az általuk írt értékeléseket a Szolgáltató felhasználhatja a szolgáltatás népszerűsítése céljából földrajzi és időkorlát nélkül.

A Szolgáltató a Résztvevők által kifizetett oktatási anyagokat módosíthatja. A módosításokról a Szolgáltató a Résztvevőket nem köteles értesíteni. A Résztvevők kártérítésre a módosítások során végzett változtatásokból kifolyólag nem jogosultak.

Jogos kártérítési követelés esetén a Szolgáltató kártérítési felelőssége legfeljebb a szolgáltatás díjának mértékéig terjed.

A Szolgáltató felhívja a Résztvevők figyelmét, hogy a sikeres díjbefizetést (jelentkezést) követően a részvételi díj visszatérítésre nincsen mód. A Résztvevő azonban az oktatást megelőző napig bezárólag átruházhatja másra a megvásárolt oktatáson való részvételi jogát.

Az oktatások Résztvevői tudomásul veszik, hogy a Szolgáltató által átadott névre szóló emléklap nem minősül hivatalos képzési igazolásnak. A Résztvevő kijelenti, hogy a Szolgáltatótól világos tájékoztatást kapott róla, hogy a Résztvevő fotózási tevékenységről számlát csak abban az esetben jogosult kiállítani, ha a Résztvevő az egyes ipari és kereskedelmi tevékenysége gyakorlásához szükséges képesítésekről szóló 21/2010. (V.14.) NFGM rendelet mellékletének 8. szolgáltatóipar 6. pontja által meghatározott fotográfus és fotótermék-kereskedő OKJ végzettséget szerzett.

A Résztvevők tudomásul veszik, hogy az oktatáson saját felelősségre vesznek részt, a Szolgáltató nem felel az oktatás ideje alatt történt tárgyi és személyi sérülésekért. A Résztvevők által harmadik félnek okozott anyagi kárért maguk felelnek.

Egyik fél sem felel a szerződésben foglalt kötelezettség teljesítéséért azon esetekben, amikor a felek érdekkörén kívül eső elháríthatatlan esemény merül fel (vis maior). Ilyen körülménynek tekintendő például: természeti katasztrófa, tűz, áradás, hatóság rendelkezése, szükségállapot, lázadás, polgárháború, háború, sztrájk vagy hasonló munkabeszüntetés, szervertámadás, hacker támadások, jogosulatlan hozzáférések stb.

2.3. Panaszkezelés

A Szolgáltató szolgáltatásai terén etikusan, törvényesen, az Ön érdekeit szem előtt tartva jár el. Bárminemű panasz esetén forduljon a Szolgáltatóhoz bizalommal! Az erre alkalmas elérhetőségeket megtalálja a „Kapcsolat” menüpont alatt. Szükség esetén észrevételeit az illetékes békéltető testületnek is jelezheti: Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6., fmkik@fmkik.hu.

3. Adatkezelési, adatvédelmi tájékoztató

A Szolgáltató (Faragó László Imre ev., székhely: 2484 Gárdony, Kazinczy utca 8., adószám: 68598293-1-27) elkötelezett a személyes adatok védelmének biztosítása iránt, mint adatkezelő magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen tájékoztatás tartalmát, továbbá kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen tájékoztatóban és a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak.

A Szolgáltató adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos hazai és európai uniós jogszabályokkal.

3.1. Adatkezelő

– Az Ön adataival kapcsolatos adatkezelést Faragó László Imre e.v. végzi
– Név: Faragó László Imre e.v.
– Székhely: 2484 Gárdony, Kazinczy utca 8.
– Nyilvántartási szám: 51976103 (Gárdony Város Körzet, Központi Jegyző, Okmány Iroda,
2483 Gárdony Szabadság út 20-22.)
– Adószám: 68598293-1-27
– Telefonszám: +36 30 546 1188
– Email cím: info@faragolaszlo.hu

3.2. Adatvédelemhez kapcsolódó fogalmak

– Érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy;

– Személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret –, valamint az abból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;

– Hozzájárulás: az érintett kívánságának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez;

– Tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;

– Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;

– Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS minta, íriszkép) rögzítése;

– Adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;

– Nyilvánosságra hozatal: az adatot bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;

– Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;

– Adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;

– Adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;

– Adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;

– Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve, hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;

– Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is – az adatok feldolgozását végzi;

– Adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége;

– Harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;

– EGT-állam: az Európai Unió tagállama és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más állam, továbbá az az állam, amelynek állampolgára az Európai Unió és tagállamai, valamint az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban nem részes állam között létrejött nemzetközi szerződés alapján az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam állampolgárával azonos jogállást élvez;

– Harmadik ország: minden olyan állam, amely nem EGT-állam;

– Adatvédelmi incidens: személyes adat jogellenes kezelése vagy feldolgozása, így különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés.

3.3. Kezelt adatok köre, adatkezelés célja, jogcíme, időtartama

A Faragó László Imre e.v. (továbbiakban Szolgáltató) részére történő minden adatszolgáltatás önkéntesen történik. A Szolgáltató kizárólag az üzleti kapcsolat fenntartása érdekében és ahhoz szükséges mértékben kér adatszolgáltatást, ezen adatszolgáltatás pedig csak kivételes esetben irányul személyes adatnak minősülő adatra. Az üzleti kapcsolattartást lehetővé tevő adatszolgáltatáson kívüli adatszolgáltatás teljesen önkéntes és a rendelkezésre bocsátása a személyes adat tulajdonosának felelőssége. A Szolgáltató minden tőle telhetőt megtesz a tudomására jutott személyes adatok biztonsága érdekében, védi azokat a jogosulatlan hozzáférésektől, a nyilvánosságra hozataltól, törléstől vagy megsemmisüléstől. A Szolgáltató nem ad tájékoztatást a tudomására jutott személyes adatokról harmadik személyek részére, kivételt képeznek ez alól a jogszabályon alapuló hivatalos megkeresések. Az “Adatkezelési tájékoztató” egyes verziói közül mindenkor a holnapon megjelenített változat tekintendő hatályosnak. Amennyiben az egyes szolgáltatások igénybevételéhez megjelölt személyes adatokat nem adja meg, azokat nem tudja igénybe venni.

3.3.1. Vásárlói adatok

A kezelt adatok köre: név, cím/székhely, adószám, e-mail cím, telefonszám, szolgáltatás teljesítésének és kifizetésének időpontja, szolgáltatás megnevezése, mennyisége, ára. Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása (Info tv. 5. § (1) bekezdés a) pontja), szerződésen alapuló adatkezelés (Info tv. 6. § (4) bekezdés, valamint a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése.

Az adatkezelés célja: szolgáltatás igénybevétele a honlapon vagy azon kívül, számla kiállítása, a vásárlók nyilvántartása, egymástól való megkülönböztetése, a megbízások teljesítése, a vásárlás és fizetés dokumentálása, számviteli kötelezettség teljesítése, vásárlói kapcsolattartás, a vásárlói szokások elemzése.

Az adatkezelés időtartama: A vásárló adatait a hozzájárulásának visszavonásáig kezeljük. A számlát Faragó László e.v. a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése szerinti 8 évig őrzi. Az egyes kapcsolattartási csatornák esetén, azzal összefüggésben a hozzájárulás visszavonásáig történik a kapcsolattartásra megadott adatok kezelése.Az adatszolgáltatás módja: önkéntes.

3.3.2. Beszállítói adatok

A kezelt adatok köre: név, cím, adószám, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés jogalapja: szerződésen alapuló adatkezelés (Info tv. 6. § (4) bekezdés).

Az adatkezelés célja: a szállítókkal történő kapcsolattartás.

Az adatkezelés időtartama: Faragó László e.v. a szállítóval fennálló üzleti kapcsolat lezárását követő 5 évig tárolja.

3.3.3. Panaszkezelés (e-mailben, levélben, telefonon)

A kezelt adatok köre: név, cím, e-mail cím, telefonszám, adószám, szolgáltatás megnevezése és annak adatai, számla adatai (vásárlás ideje, helye, szolgáltatás ára), szolgáltatásról készült fotó (ha szükséges), a panasz részletezése.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása (Info tv. 5. § (1) bekezdés a) pontja), a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése, végfogyasztó által tett panasz esetén a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdés.

Az adatkezelés célja: az érintett által tett panasz teljes körű kivizsgálása.

Az adatkezelés időtartama:

– számla esetében a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 év,
– írásbeli panasz esetén a panasz felvételétől számított 5 év,
– szóbeli panasz esetén felvett jegyzőkönyv felvétel napjától számított 5 év.

3.4. A weboldal használata

A kezelt adatok köre: dátum, a honlap használatának időpontja, Felhasználó eszközének és böngészőjének adatai, Felhasználó számítógépének IP címe, földrajzi elhelyezkedése.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása (Info tv. 5. § (1) bekezdés a) pontja).

Az adatkezelés célja: a honlap Felhasználói adatainak figyelemmel kísérése, a honlap működésének biztosítása, visszaélések megakadályozása.

Az adatkezelés időtartama: honlap Felhasználói esetében egy év.

Adatfeldolgozó: az oldal üzemben tartója a 3 in 1 Hosting Bt. (2310 Szigetszentmiklós, Szivárvány u. 1. fszt. 1., Tel.: +36 21 200 0040)

Az adatszolgáltatás módja: önkéntes.

3.5. A weboldal cookie kezelése

A kezelt adatok köre: dátum, honlapra belépés időpontja

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása (Info tv. 5. § (1) bekezdés a) pontja)

Az adatkezelés célja: a honlapon sütik (cookies) kerültek elhelyezésre, ha visszaküld egy sütit, a kiszolgálónak lehetősége van összekapcsolni az aktuális kérést a korábbiakkal. Ezekből Felhasználói adatokra és anonim statisztikák készítésére nyílik lehetőség.

Az alábbi cookie-k használhatók az oldalon:

– funkcionális cookie: ez a süti segít a kívánt tartalom betöltésében,
– feltétlenül szükséges cookie: ezek a cookie-k feltétlenül szükségesek az oldal működéséhez és fő funkcióihoz,
– performance cookie: ezzel a sütivel időt takaríthat meg, mivel növeli az oldal betöltési sebességét,
– harmadik fél cookie-k: a felhasználói élmény javítása érdekében harmadik fél által kezelt eszközök alkalmazása zajlik, úgy, mint Facebook, Youtube és egyéb plug-inek. Ezekkel a plug-inekkel van lehetősége például tartalmat megosztani a közösségi hálón vagy extra anyagokat megtekinteni a szolgáltatásainkról.
– jelszóval védett munkamenethez használt cookie
– vásárláshoz szükséges cookie- biztonsági cookie

Mivel a www.faragolaszlo.hu nem tudja a harmadik fél által elhelyezett cookie-kat sem blokkolni, sem befolyásolni, az adott szolgáltatás honlapján kaphat bővebb felvilágosítást az adott cookie-ról.

Az adatkezelés időtartama: a munkamenet lezárultáig (a honlap elhagyásával megszűnik), de amennyiben a Felhasználó kéri legkésőbb 72 óráig, illetve a Felhasználó jogosult a cookie letiltására, törlésére is.

Adatfeldolgozó: az oldal üzemben tartója a 3 in 1 Hosting Bt. (2310 Szigetszentmiklós, Szivárvány u. 1. fszt. 1., Tel.: +36 21 200 0040).
Az adatszolgáltatás módja: önkéntes.

A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: az Érintett bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak és melyeket a Szolgáltató rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer az Érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal – törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolhatók. Az adatokhoz kizárólag a Szolgáltató fér hozzá.

Külső szerverek segítik a honlap látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását (Google Analytics). A mérési adatok kezeléséről az adatkezelők tudnak részletes felvilágosítást nyújtani az Érintett részére. Elérhetőségük: www.google.com/analytics

Amennyiben az Érintett nem szeretné, hogy a Google Analytics a fenti adatokat az ismertetett módon és céllal mérje, telepítse böngészőjébe az ezt blokkoló kiegészítőt.

A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció tájékoztatást nyújt arra vonatkozóan, hogy a böngészőben:
– hogyan lehet letiltani a cookie-kat,
– hogyan fogadjon el új cookie-kat, vagy
– hogyan adjon utasítást böngészőjének arra, hogy új cookie-t állítson be, vagy
– hogyan kapcsoljon ki egyéb cookie-kat.

3.6. Adatfeldolgozók adatai

Név: 3 in 1 Hosting Bt.
Székhely: 2310 Szigetszentmiklós, Szivárvány u. 1. fszt. 1., Tel.: +36 21 200 0040
Adatfeldolgozási feladat: a www.faragolaszlo.hu oldal tárhely szolgáltatója.

Név: SZIX-Szaldó Kft.
Székhely: 1114 Budapest, Mészöly utca 4. alagsor 1.
Gárdonyi iroda: Hogenádler Andrea, 2483 Gárdony, Csók István tér 5., tel.: +36 20 922 6725
Adatfeldolgozási feladat: könyvelés.

Név: KBOSS.hu Kft. (www.szamlazz.hu)
Székhely: 1031 Budapest, Záhony utca 7., tel.: +36 30 354 4789
Aatfeldolgozási feladat: elektronikus számlázó rendszer üzemeltetője

Név: OTP Bank Nyrt.
Székhely: 1051 Budapest, Nádor utca 16., cégjegyzékszám: 01-10-041585; Fővárosi Törvényszék Cégbírósága, mint Cégbíróság, Adószám: 10537914-4-44
Adatfeldolgozási feladat: átutalásos fizetés esetén a tranzakcióhoz szükséges adatok.

3.7. Jogorvoslati lehetőségek

Bármikor kapcsolatba léphet a Szolgáltatóval a fentiekben említett kapcsolattartási módokon az alábbi jogai gyakorlása érdekében:

– joga van az adatkezelésre vonatkozó információkról, valamint a feldolgozott adatokról másolatot kérni (hozzáférési jog GDPR 15. cikk, Info tv. 15. §),

– joga van a pontatlan adatok helyesbítését vagy befejezetlen adatok kijavítását kérni, (helyesbítéshez jog GDPR 16. cikk, Info tv. 17. §)

– joga van személyes adatainak törlését kérni, továbbá joga van ahhoz, hogy ha a személyes adatai nyilvánosságra kerültek, törlés iránti kérelmét más adatkezelők részére is továbbítsák (törléshez való jog GDPR 17. cikk, Info tv. 17. § (2) bek.),

– joga van kérni az adatkezelés korlátozását (adatkezelés korlátozásához való jog GDPR 18. cikk, Info tv.),

– joga van az Önre vonatkozó személyes adatokat strukturált, általánosan használt és gépileg olvasható formában megszerezni, valamint ezen adatok átadását kérni egy másik adatkezelő részére (adathordozhatósághoz való jog GDPR 20. cikk),

– joga van az adatkezelés ellen tiltakozni (tiltakozáshoz való jog GDPR 21. cikk, Info tv. 21. §),

– joga van a hozzájárulásán alapuló adatkezelésnél a hozzájárulásának bármikori visszavonására. A hozzájárulás visszavonása az azt megelőző időszak adatkezelésének jogszerűségét nem befolyásolja. (hozzájárulás visszavonásához való jog, GDPR 7. cikk (3) bek.).– joga van a felügyeleti hatóságnál panaszt benyújtani, ha úgy ítéli meg, hogy az adatkezelés valamely jogszabállyal ellentétes. (felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog GDPR 77. cikk)

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését vagy zárolását az adatfelvételénél jelzett módon, illetve a Szolgáltató elérhetőségein.

a.) tájékoztatás:

Az érintett kérelmére a Szolgáltató tájékoztatást ad a kezelt adatok köréről, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről és az arra megtett intézkedésekről, továbbá adattovábbítás esetén annak jogalapjáról és címzettjéről. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül közérthető formában – az érintett erre irányuló kérelmére írásban – adja meg a tájékoztatást. E tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozó tájékoztatási kérelmet az adatkezelőhöz még nem nyújtott be.

b.) helyesbítés:

Az érintett kérheti személyes adatai helyesbítését, ha az a valóságnak nem felel meg és a valóságnak megfelelő személyes adat az adatkezelőnél rendelkezésre áll.

c.) adatok zárolása:

Az érintett kérelmére, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit a Szolgáltató zárolja a kérelmező személyes adatait. A zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

d.) adat törlése:

A Szolgáltató a személyes adatot törli, ha:

– kezelése jogellenes,
– az érintett kéri,
– a kezelt adat hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható – feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki,
– az adatkezelés célja megszűnt, vagy
– az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt,
– azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte.

A személyes adatok törlésére, zárolására, helyesbítésére 25 nap áll az adatkezelő rendelkezésére. Amennyiben az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti igényét nem teljesíti, 25 napon belül írásban közli az elutasítás indokait.

e.) Tiltakozás személyes adat kezelése ellen:

Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha
1.) a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;
2.) a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
3.) törvényben meghatározott egyéb esetben.

A Szolgáltató a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha az adatkezelő az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Amennyiben az adatkezelő a kérelemre nem válaszol, illetve az érintett az adatkezelőnek a meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen – annak közlésétől (vagy a határidő elmulasztásától) számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat.

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik (Budapest Környéki Törvényszék elérhetősége: 1146 Budapest, Hungária krt. 179-187. 1590 Budapest, Pf. 225/3). Az érintett választása szerint a per az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

Ha az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak kárt okoz, köteles azt megtéríteni. Ha az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével az érintett személyiségi jogát megsérti, az érintett az adatkezelőtől sérelemdíjat követelhet. Az érintettel szemben az adatkezelő felel az adatfeldolgozó által okozott kárért is. Az adatkezelő mentesül a felelősség alól, ha a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Adatkezelő nem téríti meg a kárt annyiban, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: 06.1.391.1400
Fax: 06.1.391.1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Honlap: http://www.naih.hu

Az honlap üzemeltetőjének (Faragó László Imre e.v.) adatvédelmi nyilvántartási száma:
NAIH-133729/2017.

4. Jogi nyilatkozat

A faragolaszlo.hu tulajdonosa (Szolgáltató) tájékoztatja Önt, hogy weboldalának böngészése egyúttal az alábbi feltételek elfogadását is jelenti:

A faragolaszlo.hu weboldal, illetve annak teljes tartalma vagy bármely része szerzői jogvédelem alá esik. Az ehhez fűződő jogok gyakorlására kizárólag a Szolgáltató jogosult.

A Szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos a weboldal tartalmának egészét vagy részeit bármilyen formában felhasználni, reprodukálni, átruházni, terjeszteni, átdolgozni, vagy tárolni. A Szolgáltató azonban beleegyezik abba, hogy – saját, személyes használatra a szabad felhasználás körében – Ön ezen oldalak tartalmát vagy kivonatait számítógépén tárolja.

A faragolaszlo.hu weboldal tartalma az eredetileg megfogalmazottak szerint, változtatás nélkül értendő. Előfordulhat, hogy a weboldalon a Szolgáltató akaratától és ráhatásától független változtatás történik, ezért – ha jogszabály másként nem rendelkezik – a Szolgáltató semmilyen természetű felelősséget nem vállal az Ön előtt megjelenő weboldal pontosságára, megbízhatóságára, aktualitására vagy tartalmára vonatkozóan, a honlapon elérhető információk, dokumentációk vagy más írott anyagok tekintetében.

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy weboldalait a Felhasználók előzetes tájékoztatása nélkül bármikor módosítsa vagy átdolgozza, illetve elérhetőségüket korlátozza vagy megszüntesse. A Szolgáltató nem garantálja, hogy a weboldalakhoz való hozzáférés folyamatos vagy hibamentes. A honlap, illetve az ott elérhető információk, dokumentációk vagy más írott anyagok hozzáféréséből, illetve azok közvetett vagy közvetlen felhasználásából, a honlap használatra alkalmatlan állapotából, vagy a nem megfelelő működésből, hiányosságból, esetleges üzemzavarból, vagy félreérhetőségből eredő károkért és/vagy veszteségért való felelősséget a Szolgáltató kifejezetten kizárja.

A Szolgáltató nem vállal felelősséget olyan, harmadik fél által létrehozott, továbbított, tárolt, hozzáférhetővé tett, vagy publikált tartalmakért, melyekhez a faragolaszlo.hu weboldal kapcsolódik, vagy amelyekre hivatkozik.

A faragolaszlo.hu weboldal használata nem jog, csupán lehetőség. A Szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy az oldalról Felhasználót, illetve tartalmat előzetes bejelentés nélkül töröljön.

A faragolaszlo.hu egyes weboldalai a jelen előírásoktól a hatályos jogszabályokkal összhangban eltérő rendelkezéseket is előírhatnak, így a mindenkor aktuális előírások, illetve felhasználási feltételek megismerése és elfogadása feltételét képezi az egyes szolgáltatások igénybevételének, használatának.

A weboldal adatainak feltöltésekor keletkező adminisztrációs hibákért a Szolgáltató szíves elnézését kéri, egyúttal jelzi, hogy a weboldalon szereplő árak, leírások, valamint fotók tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi értelemben vett ajánlattételnek a megbízás/vásárlás írásbeli visszaigazolásáig, a megbízási szerződés megkötéséig.

Bárminemű jogvita esetén a Székesfehérvári Járásbírósághoz van lehetőség fordulni (Cím: 8000 Székesfehérvár, Dózsa György út 1., email: birosag@szfvar.birosag.hu).

Az általános szerződési feltételek visszavonásukig érvényesek.

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

A faragolaszlo.hu oldalainak böngészésével, továbbá adatainak űrlapon keresztül történő elküldésével és rögzítésével elfogadja a www.faragolaszlo.hu általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

2018.09.23.

ÁSZF letöltése .pdf formátumban

A honlap további használatához a cookie-k használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás